Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Nieuws

Heb je nieuws, een verslag, een bijeenkomst? Stuur je informatie naar de redactie!

Uitnodiging slotpresentatie LCC Plus Projecten op 20-04-18

Opnieuw is er een kleine drie jaar hard gewerkt aan de sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) in christelijke kring. In drie projecten is hier uitvoering aan gegeven. Speciale aandacht was er voor gelovige transgenders, de positie van LHBT-personen in evangelicale en reformatorische gemeenschappen en voor voorlichting over seksuele diversiteit en genderidentiteit in het christelijk onderwijs. 

Lees meer...

Gay Sing-In, Domkerk Utrecht

Een korte impressie (met foto's van Irmgard Fuchs)

De christelijke ‘Gay Sing-In’ zingt vooral brave liederen, kopte Trouw op 21 juni 2017. Hoe zou dat zijn, een Gay Sing-In?

Lees meer...

Beknopte reactie op de media-aandacht voor de stichting ‘Hart van Homo’s’

In de afgelopen dagen zijn er in de media berichten verschenen over een nieuwe stichting: Hart van Homo’s. Deze stichting is opgezet door de Stichting Weerbaar in Seksualiteit. Deze laatste ontvangt subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Ook de LCC Plus organisaties, waaronder Netwerk Mirre, ontvangen subsidie van het ministerie van OCW.

Netwerk Mirre distantieert zich nadrukkelijk van de projecten van de Stichting Weerbaar in Seksualiteit. Zie voor de reactie van de gezamenlijke LCC Plus organisaties de berichtgeving op de website van LCC Plus Projecten.

Verwonder je ?!

Diana Vernooij

Op 28 mei 2016 ontmoetten een kleine 30 Mirre vrouwen elkaar in de Lutherse kerk in Utrecht voor een inspiratiedag. Het thema was Verwonder je?! Diana Vernooij hielp ons met een prachtige inleiding om ons oordeel los te laten: als je in staat bent om je te verwonderen zie je niet je eigen gelijk maar kan je de wereld zien, je kunt dát zien wat je nog niet kent. Je kunt haar tekst hier lezen.

Lees meer...