Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Mirreweekend 2015

Het Mirre weekend 2015 vond plaats van 13 t/m 15 november in Dopersduin in Schoorl. Het thema was "Spelen met het Woord".

Tijdens dit weekend is de Jubileumbundel: Hoe hoor jij het Woord? gepresenteerd.


De zinnen uit het Kennismakingsspel

Het kennismakingsspel aan het begin van het Mirreweekend was dit jaar bedacht en voorbereid door Ans, Nettie, Ineke en Ilse, allen afkomstig uit Friesland. Na de vorming van subgroepjes en het kennismakingsgesprek in die groepjes rondom het thema 'Hoe hoor jij het Woord?' presenteerde elke groep een eigen zin, bestaande uit woorden die voor de deelneemsters belangrijk zijn  Velen vroegen om plaatsing van deze zinnen op de website, zodat ze ze nog eens rustig na konden lezen. Want het zijn stuk voor stuk zinnen die inspiratie bieden, en zinnen die zich er goed voor lenen ze nog eens te 'herkauwen' .... Oordeel zelf!

Lees meer...

Crowdfundingactie voor Pelgrimshuis Ingeborg Crum

Tijdens het Mirreweekend 2015 werd een oproep gedaan voor een crowdfundingactie die ook op deze website een podium verdient. De serie “Opstanding /opstandig” die Ingeborg Crum maakte was onderwerp van een van de workshops tijdens het weekend. 

Lees meer...

Opbrengst collecte Mirreweekend

De collecte in de zondagviering heeft € 200,00 opgeleverd. Dit bedrag wordt in haar geheel gedoneerd aan Stichting Secret Garden, van en voor LHBT’ers met een etnisch-culturele achtergrond.  Secret Garden biedt sociaal-maatschappelijke, juridische, psychologische ondersteuning en begeleiding aan alle LHBT’ers uit de doelgroep. Een belangrijk onderdeel daarvan is de zorg voor LHBT-asielzoekers en vluchtelingen.

Verslag Mirreweekend 2015

Het Mirre weekend 2015 vond plaats van 13 tot en met 15 november 2015 en stond in het teken van het 25-jarig jubileum van Netwerk Mirre, voorheen Netwerk Verkeerd Verbonden.

Lees meer...

Wat hebben we gezongen en gelezen?

In de vesper en tijdens de zondagviering in het Mirre weekend 2015 hebben we veel gezongen veel gelezen. Hier vind je een overzicht met een verwijzing naar de herkomst.

Lees meer...