Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Europees Forum en Wereldraad van Kerken

Logo WCC 2013Heleen de Boer was, samen met enkele anderen, namens het Europees Forum van LHBT Christengroepen van 30 oktober tot 8 november 2013 aanwezig bij de tiende assemblee van de Wereldraad van Kerken (World Council of Churches, WCC) in Busan, Zuid-Korea. Ze nam deel als lid van de Voorbereidingscommissie WCC van het Europees Forum. In het voorbije Mirreweekend heeft Heleen daar kort maar indrukwekkend verslag van gedaan.

Veel meer informatie over de belevenissen en ervaringen van de Forum-leden op het WCC 2013 vind je op de Engelstalige website "Queer under the Rainbow". Tijdens het WCC in Busan zijn hier bijna dagelijks blogs geplaatst.

Als je meer wilt weten over het Europees Forum voor LHBT-christengroepen, kijk dan eens op de website van het Europees Forum.

In het Mirreweekend zongen we op verzoek van Heleen het lied "Until all are fed...", dat ook op het WCC in Busan is gezongen:

  • De volledige tekst van "Until all are fed..."
  • Ineke Lautenbach vertaalde de tekst naar het Nederlandse "Brood voor iedereen". Deze tekst kun je op de website van Ineke vinden.
  • Beluister en bekijk het lied via YouTube {youtube}XLwmYIzkb78{/youtube}

.