Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Netwerk Mirre en STOP AIDS NOW!

Op 1 december van ieder jaar wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor HIV/AIDS. Ook op 1 december 2013 is het weer Wereld Aids Dag. Op diezelfde datum organiseren we de oecumenische viering tijdens ons jaarlijkse Mirreweekend. Daarom hebben we ervoor gekozen om de opbrengst van de collecte tijdens die viering te doneren aan STOP AIDS NOW!, specifiek ten behoeve van het project "Steun voor seksuele minderheden in Zimbabwe". De collecte staat ook op de actiepagina van STOP AIDS NOW! (klik op "Alle acties)". Hierdoor kunnen ook externe  bezoek(st)ers deze actie sponsoren.

STOP AIDS NOW! is een samenwerkingsverband tussen het Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO en Oxfam Novib. Deze organisaties bundelen hun krachten in de strijd tegen aids en armoede. STOP AIDS NOW! richt zich vooral op vrouwen, jongeren en kinderen in ontwikkelingslanden. Veel meer informatie vind je op de website van STOP AIDS NOW!

Project "Steun voor seksuele minderheden in Zimbabwe" 

Seksuele minderheden hebben het moeilijk in Zimbabwe. Wie bijvoorbeeld homoseksueel, lesbisch of transgender is, heeft vaak te maken met uitsluiting of zelfs geweld. Wanneer je ook nog hiv hebt is het leven extra zwaar. Ook in het medisch circuit heb je namelijk te maken met discriminatie. In klinieken krijg je soms slechte medische zorg of moet je je seksuele geaardheid verbergen.

Lees meer over dit specifieke project op de website van STOP AIDS NOW!