Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Lees & Luister

Lezende vrouwOp deze pagina is ruimte voor boeken en muziek die door Mirre en/of Mirrevrouwen worden aangeraden. Natuurlijk kunnen ook films en DVD's worden aangedragen. Heb je een tip die op deze pagina zou kunnen staan? Stuur een bericht aan de webmaster!

Tips worden alleen geplaatst als ze een relatie hebben met Mirre, dus met de combinatie lesbische/biseksuele vrouw en geloof.


Jubileumbundel: Hoe hoor jij het Woord?

Omslag Hoe hoor jij het Woord?

Jubileumbundel Netwerk Mirre

Pauline Verheule en Ria Ettes (samenstelling)

Hoe hoor jij het Woord?
Is het mogelijk vanuit een lesbisch perspectief de Bijbel te lezen?
Hoe zit het met onze vragen en antwoorden met betrekking tot religie en spiritualiteit?
Wat is er voor ons als lesbische/ biseksuele gelovige vrouwen veranderd in de loop van de tijd?
Hoe staan wij in de christelijke traditie?

Lees meer...

Boekentip: 'Hartenvrouw'

Begin september 2015 verscheen het boek ´Hartenvrouw´. Het is het debuut van de heteroseksuele auteur Miranda Terpstra-van de Kerk. Op een eerlijke en open manier opent dit boek de harten van gelovige dames, die van de vrouwenliefde zijn.

Lees meer...

Boek: Roomskatholieke LHBT'ers worstelen met hun kerk

Cover And GOD saw it all was very good

"And GOD saw it all was very good." Catholic LGBT People in Europe Telling Their Stories" is een nieuw verschenen boek dat u laat delen in de verhalen van 34 lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en twee-geslachtige katholieken. Het bevat getuigenissen van LHBT-mensen uit Albanië, België, Tsjechië, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland en Spanje.

Lees meer...

Boek 'Verscheurd’ (Justin Lee)

Persoonlijk verhaal over een puberjongen die als toegewijd lid van de evangelische kerk worstelt met zijn homoseksuele geaardheid. De Bijbel en de persoonlijke relatie met God spelen een grote rol in het verhaal. Justin Lee schreef het boek in de hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het gesprek over christen-zijn en seksuele diversiteit. De Nederlandstalige publicatie van het boek leverde een nieuwe website op: www.verscheurd.nl, een samenwerkingsverband van heteroseksuele en LHBT-christenen. Op deze website staan behalve informatie over dit boek ook vragen die te gebruiken zijn bij de bespreking ervan. 

Boekentip: Stormachtig Stil

Levensverhalen van roze ouderen

Stormachtig Stil bevat 27 bijzondere levensverhalen. Oudere lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders, van Nederlandse en niet Nederlandse afkomst, en een ‘moeder van’, vertellen openhartig over hun stormachtige (liefdes)leven en vaker nog over hun stilzwijgen en angst om nog altijd niet geaccepteerd te worden. Ga voor meer informatie naar de website van de auteur.