Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Donaties

Netwerk Mirre draait op vrijwilligsters en giften!
Maak je donatie over naar:
NL70 INGB 0003 7527 57
t.n.v. Stichting Netwerk Mirre o.v.v donatie Netwerk Mirre

Europees Forum: Mirre vrouw wordt secretaris

Logo Europees Forum

Al heel wat jaren ben ik vanuit Netwerk Mirre betrokken bij het European Forum of Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Christian Groupsof Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Christian Groups, kortweg meestal het Europees Forum genoemd. Sinds mei 2017 ben ik secretaris van deze prachtige organisatie.

Het Europees Forum is een vereniging van groepen uit heel Europa. Uit Nederland zijn wij lid en verder het LKP, het Werkverband van Queer Theologen, het WKHP (Werkverband van Katholieke Homo-Pastores) en ContrariO.

Het Europees Forum zet zich in voor gelijkheid en inclusiviteit van LHBT-ers binnen en via de Christelijke kerken, andere religieuze en multilaterale organisaties. Het Europees Forum werkt voor vrijheid van godsdienst, voor mensenrechten en waardigheid voor LHBT-ers en voor een positief debat over de menselijke seksualiteit.

Ieder jaar komen vertegenwoordigers van de groepen en andere belangstellenden en betrokkenen samen in andere Europese stad. In mei 2017 waren we in Gdansk in Polen. We zijn op de werf geweest waar Solidarnosc onder leiding van Lech Walesa is begonnen.

Tijdens de algemene ledenvergadering zijn  er verkiezingen voor het bestuur. Ik had mij kandidaat gesteld als secretaris en ben gekozen. Het is een prachtige klus in het hart van de Europese LHBT beweging en ik ben blij en trots dat ik dat als vertegenwoordiger van Netwerk Mirre mag doen!

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Lees onze
verstuurde nieuwsbrieven
nog eens na

Hoe hoor jij het Woord?