Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Donaties

Netwerk Mirre draait op vrijwilligsters en giften!
Maak je donatie over naar:
NL70 INGB 0003 7527 57
t.n.v. Stichting Netwerk Mirre o.v.v donatie Netwerk Mirre

Verslag van mooie Gay Pride Kerkdienst

De Gay Pride Kerkdienst, zondag 4 augustus 2013 in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam, was ook dit jaar weer een waardevolle afsluiting van de jaarlijkse Gay Pride festiviteiten. Het thema van de goedbezochte viering was "Reflect". De organisatie van de viering was in gezamenlijke handen van het LKP, de Protestantse Kerk Amsterdam en CHJC. Onder 'Lees meer' vind je een verslag, de overweging uit de viering, een link naar de officële fotoreportage, en een link naar een interview van AT5 met o.a. Marianne Welten (Netwerk Mirre).

Op de website van de Raad van Kerken staat een mooi verslag van de viering. De overweging van Ferdinand Borger is terug te lezen op de website van NieuwWij. Er zijn foto's te zien op de website van fotografe Daan Stringer. Klik op "LGBT Archive" en kies vervolgens voor "Gay Pride Amsterdam 2013". Hierin staat ook een aantal foto's van de Gay Pride Kerkdienst. Verder werden we geattendeerd op een zeer lezenswaardige column van Floris den Oudsten, predikant Hervormde Gemeente Bruinisse. De column heeft als titel "Jezus en de Gay Pride".
Tenslotte heeft de Amsterdamse lokale TV-zender AT5 voorafgaand aan de viering een interview met o.a. Marianne Welten opgenomen. De beelden hiervan kun je bekijken op de website van de Feestdag over geloof voor roze vrouwen.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Lees onze
verstuurde nieuwsbrieven
nog eens na

Hoe hoor jij het Woord?