Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Donaties

Netwerk Mirre draait op vrijwilligsters en giften!
Maak je donatie over naar:
NL70 INGB 0003 7527 57
t.n.v. Stichting Netwerk Mirre o.v.v donatie Netwerk Mirre

Uitnodiging: presentatie handreiking hulpverlening aan christelijke LHBT’ers

Cover Geloven onder de RegenboogMOVISIE en LCC Plus nodigen u van harte uit om de presentatie bij te wonen van de “toolkit” Geloven onder de regenboog: handreiking voor hulpverlening aan christelijke LHBT’ers. Christelijke lesbiennes, homo’s, biseskuelen en transgenders zitten vaak met allerlei vragen die te maken hebben met hun seksuele identiteit of genderidentiteit in relatie tot hun geloofsopvattingen en geloofsgemeenschap. Voor hulpverleners is het niet altijd makkelijk om aan te voelen hoe de hulpvraag van de cliënt samenhangt met de specifieke kerkelijke achtergrond.

De handreiking biedt achtergrondkennis die hulpverleners kunnen gebruiken bij het zoeken naar mogelijkheden om hun cliënten verder op weg te helpen. Dit gebeurt aan de hand van een overzicht van de verschillende kerkelijke visies op homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenderisme, verhalen van christelijke LHBT‘ers zelf en een aantal aanbevelingen voor hulpverleners.

Programma

15:00: Ontvangst met koffie en thee
15:15: Welkom: René Venema (voorzitter LCC Plus)
15:25: Toelichting op de totstandkoming en noodzaak van het project: Juul van Hoof (MOVISIE)
15:35: Inhoudelijke toelichting op de handreiking: Joost de Wolf (auteur)
16:00: In ontvangstneming handreiking: vertegenwoordiger van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
16:15: Borrel

Praktische informatie

De presentatie vindt plaats op dinsdag 22 januari, van 15:00 tot 17:00 uur in vergadercentrum LaVie, Lange Viestraat 351 in Utrecht. Aanmelden kan door uiterlijk 18 januari een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., projectcoördinator van de LCC Plus Projecten:  Dit project is tot stand gekomen dankzij subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en uitgevoerd door kenniscentrum MOVISIE en LCC Plus (alliantie van de vijf christelijke LHBT-organisaties LKP, CHJC, ContrariO, Netwerk Mirre en HolyFemales.nl).

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Lees onze
verstuurde nieuwsbrieven
nog eens na

Hoe hoor jij het Woord?