Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Donaties

Netwerk Mirre draait op vrijwilligsters en giften!
Maak je donatie over naar:
NL70 INGB 0003 7527 57
t.n.v. Stichting Netwerk Mirre o.v.v donatie Netwerk Mirre

Oproep LKP naar aanleiding synodebesluit CGK

Op de website van het LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, verscheen vandaag een oproep aan LHBT'ers die in hun gemeente niet mogen deelnemen aan het avondmaal. Sinds het rapport "Homoseksualiteit en homoseksuele relaties van de Generale Synode " van CGK (hristelijke Gereformeerde Kerken) is deze praktijk weer volop in de aandacht Op basis van dit rapport wijst de synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) homoseksualiteit af. De synode omschrijft een homoseksuele relatie als niet Bijbels en dus als zonde. Het besluit komt tien jaar nadat er een vraag kwam naar de homoseksuele relatie van gemeenteleden in de regio Zwolle. In het rapport is te lezen dat met gemeenteleden met een homoseksuele geaardheid behoedzaam en met bewogenheid moet worden omgegaan, zonder afbreuk te doen aan de duidelijkheid van het Bijbelse verbod.

De oproep op de website van het LKP luidt als volgt:

"In sommige kerkelijke gemeentes mogen LHBT'ers niet aan het avondmaal. Sinds het rapport van het Christelijke Gereformeerde Kerken is deze praktijk weer volop in de aandacht. Twee mannen in een relatie uit een gemeente van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) die al tien jaar worden geweerd van het avondmaal en daarover tijdens een Open dag van ContrariO openhartig over vertelden, doen een oproep aan iedereen die over zijn of haar ervaringen kan vertellen, positief of minder positief. Hoe is het in jouw gemeente? Met jouw reactie help je het gesprek hierover verder, ook in kerkenraden. Meld je vooral als je in een relatie bent en wél mag deelnemen aan het avondmaal. Stuur je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen er dan voor dat het op de goede plek terecht komt. Veel dank voor je inzet voor deze zaak."

Via de volgende links vind je meer informatie over dit onderwerp:

Het volledige "Studierapport homoseksualiteit en homoseksuele relaties" van de Generale Synode (bron: CGK) is openbaar en kun je hier downloaden.

 Er bestaat ook een korte samenvatting van dit rapport dat je kunt downloaden (bron: CGK)

Het LKP bracht in reactie op het besluit van de synode al eerder een persbericht uit.

Een hartverwarmend artikel van Dien de Haan over dit besluit van de CGK-synode op de website Vrijzinnig Evangelisch.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Lees onze
verstuurde nieuwsbrieven
nog eens na

Hoe hoor jij het Woord?