Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Donaties

Netwerk Mirre draait op vrijwilligsters en giften!
Maak je donatie over naar:
NL70 INGB 0003 7527 57
t.n.v. Stichting Netwerk Mirre o.v.v donatie Netwerk Mirre

Nagenieten van Roze Zaterdag 2013

Roze Zaterdag 2013 in Utrecht, wat een feest! Met een prachtige oecumenische Roze Zaterdagviering in de volle Domkerk, en een heel goed bezochte informatiemarkt, Daar presenteerde Netwerk Mirre zich samen met de andere organisaties op het gebied van geloof & homoseksualiteit. Na "Lees meer" enkele herinneringen aan deze mooie dag, waaronder de tekst van de overweging uit de Roze Viering van voorganger ds Alleke Wieringa (Remonstrantse Gemeente Utrecht).

Liturgie-team RZ2013

 

Het liturgisch team van de Roze Zaterdagviering

V.l.n.r. ds Alleke Wieringa ((Remonstrantse Gemeente Utrecht), ds Netty de Jong-Dorland (Citypastoraat Domkerk) en Hans de Rie (pastoor Oud-Katholieke Kerk Rotterdam).

Alleke opende de viering met de tekst "Inkeer", en na het Kyrië volgde haar "Inleiding".

 

Elisabeth Paarlberg zong "Ken je mij?", een bewerking van Psalm 139 door Huub en Trijntje Oosterhuis. Kijk en luister het hier nog eens rustig na, in de uitvoering van Trijntje Oosterhuis op Youtube: {youtube}MnJc2gCLLt4{/youtube}

Je kunt de overweging met de titel "Weet jij mij beter dan ik?" nog eens lezen en in alle rust tot je door laten dringen.

In de overweging wordt verwezen naar het filmpje "The Time has Come"; dat kun je vinden via de homepage van Netwerk Mirre

Het slotlied van de viering, "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" van Ramses Shaffy, werd massaal meegezongen onder de bezielende leiding van Douwe Elderhuis, de dirigent van het gelegenheidskoor dat speciaal voor deze Roze Zaterdagviering was samengesteld uit vrijwilligers..

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitvoering van Ramses Shaffy, mét tekst! {youtube}HThgAQksAjI{/youtube}

Roze collecte voor Oost-Europa brengt €1350 op

De bezoekers van de Roze Zaterdag Viering 2013 hebben diep in de buidel getast om christelijke LHBT’ers in Oost-Europa bij te staan. De collecte bracht maar liefst €1350 euro op. Met dit bedrag wordt het LCC Plus project “Over de Grens” ondersteund. Binnen dit project worden christelijke LHBT organisaties in landen als Rusland, Oekraïne en Polen getraind in het aangaan van de dialoog met vertegenwoordigers van kerk en overheid. Dankzij de bijdrage van bezoekers aan de Roze Zaterdag Viering kunnen deze organisaties nog beter ondersteund worden. De opbrengst van de collecte wordt ingezet voor de trainingen, maar bijvoorbeeld ook voor Russische vertalingen van literatuur over geloof en homoseksualiteit of het bouwen van een veilige webomgeving waar de doelgroep elkaar virtueel kan ontmoeten en informatie kan uitwisselen. Recente ontwikkelingen in landen als Rusland maken het voor LHBT’ers steeds moeilijker om voor hun rechten op te komen. LCC Plus Projecten is dan ook zeer verheugd met de opbrengst en wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken.

LCC Plus Projecten op de informatiemarkt

 

 

De stand van LCC Plus Projecten was op de informatiemarkt van Roze Zaterdag hét loket voor roze & gelovig Nederland. Met LKP, CHJC, Contrario, Netwerk Mirre en HolyFemales.nl.

Er was de hele middag belangstelling en aanloop, en we kregen veel(kleurige) vragen die soms tot mooie gesprekken leidden. Op de foto Eduardo Hoogbruin en Sander Funcke (beiden LKP).

 

 

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Lees onze
verstuurde nieuwsbrieven
nog eens na

Hoe hoor jij het Woord?