Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontmoetingsdag?

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Mirre is een netwerk dat ruimte biedt aan lesbische en biseksuele vrouwen die, ieder op eigen wijze, met geloven bezig zijn. Vrouwen die aangesloten zijn geven zelf mede vorm en inhoud aan wat er binnen het Netwerk gebeurt


Inspiratiemiddag 2015

Netwerk Mirre bestaat in 2015 25 jaar. Ter ere van dit 25 jarige bestaan, kwam in juni 2015 een groep vrouwen van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden bij elkaar. In Grand Café Hemels in Amersfoort troffen we elkaar op een zonnige vrijdagmiddag om van gedachten te wisselen rond de vraag “Hoe versta jij het Woord?” 

Thema’s als zichtbaarheid, gemeenschap en diversiteit kwamen deze middag voorbij. En de vraag of het na 25 jaar tijd is voor een nieuw theologisch statement kan misschien wel beantwoord worden met het statement dat er geen statement meer is. Dat betekent niet dat we dolend en richtingloos in het duister tasten. Juist niet. We zijn divers in al onze verschijnings- en bestaansvormen en dat kunnen we meer zichtbaar maken.

Vanuit het bestuur kijken we terug op een inspirerende middag. Je kunt meekijken via de foto's die Jenni Schuldink gemaakt heeft. De middag is aanleiding geweest voor het uitgeven van een bundel welke op het Mirre Weekend zal verschijnen.

{gallery}gallery/2015inspiratiemiddag{/gallery}

 


Bob Angelo fonds

 

 

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door het Bob Angelo Fonds. Dit fonds ondersteunt diverse kleinschalige initiatieven die gericht zijn op de acceptatie van LHBT’s. De initiatieven, vóór en door LHBT’s, zorgen voor ontmoeting en plezier. Steun het fonds om ontmoeting mee mogelijk te maken.

Hoe hoor jij het Woord?