Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontmoetingsdag?

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Mirre is een netwerk dat ruimte biedt aan lesbische en biseksuele vrouwen die, ieder op eigen wijze, met geloven bezig zijn. Vrouwen die aangesloten zijn geven zelf mede vorm en inhoud aan wat er binnen het Netwerk gebeurt


Mirre Ontmoetingsdag 2018: programma (aanmelding gesloten)

Op zaterdag 27 oktober 2018 zal de laatste Mirre activiteit plaatsvinden. We organiseren een feestelijke afsluiting met deze ontmoetingsdag! Het thema is:

Zaaien en oogsten,
oogsten en zaaien.

Netwerk Mirre zal na de ontmoetingsdag ophouden te bestaan. De belangstelling voor het Mirreweekend is de laatste jaren sterk terug gelopen. In 2017 is het weekend daarom geannuleerd. Het huidige bestuur wil al een poosje stoppen en er zijn geen nieuwe bestuursleden te vinden.

We hebben het vele jaren heel goed gehad en we hebben veel kunnen betekenen voor lesbische en bi-sexuele vrouwen, in Nederland en ook daarbuiten. Dat gaan we vieren op deze ontmoetingsdag!

Programmaoverzicht

10:30 – 11:00 Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

11:00 – 12:30 Ochtendprogramma

13:00 – 14:00 Lunch

14:00 – 15:30 Workshops

15:30 – 16:30 Koffie/thee pauze

16:30 – 17:30 Viering

17:30 – 18:30 Aperitief (eerste drankje van Mirre)

18:30 – 20:30 Buffet (voor wie zich heeft opgegeven)

Workshops

Er worden drie workshops aangeboden:

Bibliodrama

Bibliodrama laat je je eigen levensverhaal spiegelen aan een bijbelverhaal. Het verhaal van vandaag is de gelijkenis van de zaaier. Je stapt in het verhaal en vraagt je af waar jij gestaan zou hebben als je aanwezig was, wat het je doet, wat je nodig hebt in zo’n situatie.
Ds. Anne-Mieke van der Plaat, predikant van de Protestantse gemeente De Rank, zal ons hierin begeleiden.

Wandelen

Is dat leuk, wandelen in Nieuwegein? Dat is toch alleen maar nieuwbouw? Laat je verrassen door het gezicht op de Lek en het mooie oude dorp Vreeswijk. Je wandelt ruim een uur langs de mooiste plekjes met een Nieuwegeinse als gids.

Zingen

Zingen is twee keer bidden, zei Augustus eeuwen geleden al. We gaan in deze workshop de liederen zingen die in de viering terug komen. Wie weet wordt er dan wel iets meerstemmig! We zingen zoals altijd onder de inspirerende leiding van Heleen van Els.

Locatie en tijd

Zaterdag 27 oktober 2018 van 11.00 - 18:00 uur

Locatie is Kerkelijk centrum De Rank, Lupinestraat 11, 3434 HA Nieuwegein

De locatie is goed bereikbaar per auto en met openbaar vervoer (vanaf Utrecht Centraal sneltram Nieuwegein-Zuid - laatste halte of bus 74 - halte Waterlelie)

Aanmelding is gesloten

Hoe hoor jij het Woord?