Netwerk Mirre

Lesbische en biseksuele vrouwen - geloof en spiritualiteit

Donaties

Netwerk Mirre draait op vrijwilligsters en giften!
Maak je donatie over naar:
NL70 INGB 0003 7527 57
t.n.v. Stichting Netwerk Mirre o.v.v donatie Netwerk Mirre

Boek: Roomskatholieke LHBT'ers worstelen met hun kerk

Cover And GOD saw it all was very good

"And GOD saw it all was very good." Catholic LGBT People in Europe Telling Their Stories" is een nieuw verschenen boek dat u laat delen in de verhalen van 34 lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en twee-geslachtige katholieken. Het bevat getuigenissen van LHBT-mensen uit Albanië, België, Tsjechië, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland en Spanje.

De vertellers schrijven over hun strijd met de Rooms-Katholieke Kerk, over opvallende gebeurtenissen en lange reis naar zelfacceptatie, die van hun familie, ervaringen in religieus leven, werkend voor LHBT katholieken en waarom zij zich toch thuis voelen in het katholicisme.

De redactie werd uitgevoerd door een lesbisch stel: Sandra Taylor PhD en Hazel Barns. Sandra Taylor zegt: "Lezen en luisteren naar elkaars verhalen is een versterkende ervaring, die kan helpen onze betrokkenheid bij en begrip voor de schrijvers en hun leven als LHBT katholieken te ontwikkelen. " Hazel Barnes: "Er is geen beter tijdstip om dit boek te laten verschijnen dan nu bij het begin van de Familie Synode, waarvan wij hopen dat de Paus en bisschoppen een stap voorwaarts maken naar meer openheid en een meer inclusieve plaats voor LHBT mensen in de Rooms Katholieke Kerk. Alle bisschoppen zouden aandachtig moeten luisteren naar de verhalen van LHBT katholieken."

"And GOD saw it all was very good" wordt op 2 oktober 2015 in Rome gepresenteerd als onderdeel van de eerste bijeenkomst van het Global Netwerk van Rainbow Katholieken in het Centro Pellegrini Santa Teresa Couderc. In deze bijeenkomst is zaterdag 3 oktober 2015 een publieke conferentie van 15 – 19 uur, waar het boek en haar redactrices aanwezig zullen zijn. 

Het boek is een project van het European Forum of LGBT Christian Groups. Het Europees Forum werkt aan gelijkwaardigheid en inclusiviteit voor LHBT mensen in en door de Christelijke kerken, christelijke organisaties en veelkleurige organisaties. Het Europees Forum werkt aan vrijheid van religie, voor mensenrechten en waardigheid voor LHBT mensen en een open gesprek over menselijke seksualiteit.

Praktische informatie: Sandra Taylor en Hazel Barnes (redactie), "And GOD saw it all was very good. Catholic LGBT People in Europe Telling Their Stories". Esuberanza 2015, ISBN 978 90 8883 015 0, 204 pagina’s, kosten € 15.

Koop dit boek in druk

Koop dit boek als e-book

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de
Nieuwsbrief

Lees onze
verstuurde nieuwsbrieven
nog eens na

Hoe hoor jij het Woord?